Німеччина та Франція наголосять Росії про наслідки нової агресії проти України, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Німеччина та Франція запевнили у наслідках для Росії у випадку нової агресії проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Німеччина та Франція наголосять Росії пр…
Фото: МЗС

За його словами, країни обіцяють демотивувати Росію від повномасштабної війни проти нашої держави.

Про це Кулеба повідомив під час спілкування із журналістами в Брюсселі, пише Depo.ua.

"Франція та Німеччина запевнили, що у разі, якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки. Ми домовилися, що буде проведена комунікація з Росією, щоб демотивувати її від цих дій", – наголосив глава МЗС.

Зазначається, що під час зустрічі міністрів країн Євросоюзу Кулеба порушив питання стримання Росії від повномасштабної війни з Україною.

"Це не лише політична комунікація. Це й усвідомлення Росією конкретних наслідків для її, зокрема економіки, у разі агресивних дій", – додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 15 листопада, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює робочий візит до Брюсселя.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. У ніч на 13 листопада мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ та намагалися прорватися через кордон. Польські прикордонники оприлюднили відео, як білоруські військові при цьому намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що Україна може запровадити надзвичайний стан у прикордонних із Білоруссю областях.

Читайте також: Мігранти як відволікаючий маневр: Коли Путін знову задіє своє підпілля в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme