Німеччина знову "вперлася рогами" щодо постачання зброї Україні

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт вкотре заявила, що її країна не постачатиме  зброю Україні на тлі можливого вторгнення Росії

Журналіст стрічки новин
Німеччина знову "вперлася рогами" щодо п…
Фото: Facebook Christine Lambrecht

Вона наголосила, що Берлін виступає за мирний шлях розв'язання конфлікту. Ламберт назвала головним завданням Європи у зупинці наростання російської агресії – зниження ескалації.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Handelsblatt.

"У федерального уряду вже давно є чітка позиція – навіть у попередні законодавчі періоди – ми не доставляли зброю в кризові зони, щоб не допустити там подальшої ескалації", – пояснила міністр.

Ламбрехт додала, що нині триває діалог щодо мирного врегулювання ситуації. Берлін наполягає на тому, щоб вирішити все дипломатично.

"В українському конфлікті у нас є партнери з переговорів, які повернулися за стіл переговорів – наприклад, в Раді Росія-НАТО і в "нормандському форматі". Ось чому зараз наше завдання – знизити ескалацію. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом", – додала міністр оборони Німеччини.

Як відомо, Берлін відмовляється надавати Україні зброю і робить ставку на дипломатію і перемовини. Чергове опитування свідчить про те, що більшість жителів Німеччини підтримують стриманість уряду у конфлікті довкола України – 71% не вважають правильним кроком можливі поставки озброєнь Києву. Лише 20% згодні з можливістю постачання.

Також ФРН блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження. На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині".

Нагадаємо, Німеччина замість надання озброєння виділила Україні 5,3 мільйона євро на розгортання мобільного польового шпиталю. Такий крок розкритикував посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Крім того, в Німеччині заявили про передачу Україні п'яти тисяч військових шоломів, які вже були у використанні. Це викликало обурення серед українських громадян. 

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не отримала жодного письмового підтвердження заяви з боку Німеччини про надання Україні 5000 касок для військових.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme