Образилися: Росія вже заявляє про вихід з ПАРЄ

Російська делегація може відмовитися від роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), якщо її повноваження обмежать

Ірина Макодзеба
Редактор стрічки новин

Голова комітету російської Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що Росія може відмовитися від роботи в ПАРЄ у разі обмежень її повноважень.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Сподіваюся, що конструктив візьме гору і цього разу. Інакше (і ця позиція добре відома в Страсбурзі) делегація відмовиться від роботи в ПАРЄ. Ми не сприймаємо жодної дискримінації, жодних санкцій чи поразки у правах делегації Росії", — заявив Слуцький.

Він поскаржився, що це вже третя спроба оскаржити повноваження російської делегації в ПАРЄ після повернення Росії до асамблеї у 2019 році.

Нагадаємо, сьогодні у Страсбурзі розпочала роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка триватиме до 28 січня. Президентом ПАРЄ обрали представника від Нідерландів Тіні Кокса, відомог освоєю проросійською позицією.

Дещо раніше делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) разом з колегами з інших країн оскаржила повноваження росіян. З 30 необхідних голосів для оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ було набрано 49.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme