Окупанти у Криму увірвалися у квартиру матері українського добровольця: Жінку затримали (ФОТО)

У тимчасово окупованому Криму співробітники російської спецслужби увірвалися у квартиру матері українського добровольця Станіслава Краснова

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Окупанти у Криму увірвалися у квартиру м…
Фото: Facebook Людмили Денісової

Силовики три години проводили обшуки, після чого забрали жінку до "слідчого управління".

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише Depo.ua.

Зазначається, що інцидент трапився рано вранці 28 вересня. Працівники ФСБ увірвалися у помешкання 74-річної жінки близько 06:00. Силовики виламали двері до квартири та розпочали несанкціоновані обшуки.

Уточнюється, що обшуки тривали три години. У квартирі силовики залишили безлад – зламані меблі, пошкоджені особисті речі та розкиданий одяг.

"Внаслідок безчинств зламано меблі та пошкоджено особисті речі. Вилучено телефон й інші електронні носії без залучення до цього технічного фахівця, обов’язкового копіювання матеріалів та належного їх оформлення", – написала Денісова.

Відомо, що силовики доставили літню мати українського добровольця до "слідчого управління ФСБ" та утримували її там протягом декількох годин.

"Вважаю, такі незаконні та цинічні дії представників так званої "поліції, ФСБ та слідчого комітету" стосовно громадянки України нічим іншим, як переслідуванням за проукраїнську позицію її сина, який проживає на підконтрольній Уряду території", – додала вона.

Денісова резюмувала зверненням до генпрокурора Росії з закликом негайно провести перевірку дій силовиків щодо незаконного проникнення до помешкання нашої співгромадянки та подальшого її тримання.

У тимчасово окупованому Криму співробітники російської спецслужби увірвалися у квартиру матері українського добровольця Станіслава Краснова

Нагадаємо, 22 вересня стало відомо, що затриманому ФСБ заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу вчергове перекваліфікували обвинувачення. Його звинувачують у "вчиненні диверсії у складі організованої групи" та "незаконному придбанні, передачі, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв в складі організованої групи".

Довідка: Російські силовики 4 вересня здійснили в Криму п’ять обшуків і після цього затримали п’ятьох кримських татар, зокрема заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, активіста Нарімана Джеляла, котрий нещодавно повернувся з Києва, де брав участь у засіданнях "Кримської платформи".  Їхні співвітчизники вийшли під будівлю управління ФСБ Росії в Сімферополі, щоб дізнатися про долю затриманих. Ці активісти також були затримані, загалом близько 40 людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme