Окупанти в Криму відпустили затриманих кримських татар

Силовики у тимчасово окупованому Криму відпустили затриманих біля будівлі ФСБ кримських татар

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Окупанти в Криму відпустили затриманих к…
Скріншот

Йдеться про 40 осіб, яких затримали у Сімферополі після того, як вони прийшли до управління російської спецслужби, щоб дізнатися долю раніше заарештованих кримських татар.

Правозахисники опублікували новину про звільнення всіх затриманих з відділів поліції №1 "Залізничного" і №3 "Центрального" управлінь МВС Росії в Сімферополі, повідомляє Depo.ua із посиланням на "Кримську солідарність".

Водночас відомо, що окупанти пред'явили обвинувачення заступнику голови Меджлісу, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, у суботу, 4 вересня, до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла прийшли з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Після цього його затримали і забрали. 

Також нагадаємо, що 3-4 вересня у Криму пройшли масові затримання кримських татар. Співробітники ФСБ затримали Ельдара Одаманова, Азіза Ахметова, Асана Ахметова, Шевкета Усеїнова та інших. 

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський розцінив чергові обшуки й затримання кримських татар в окупованому Криму, як реакцію Росії на початок роботи "Кримської платформи".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme