Питання України об’єднує обидві партії в Конгресі США, – Кулеба

Представники обидвох американських партії одностайні щодо питання України

Редактор стрічки новин
Питання України об’єднує обидві партії в…
Фото: Facebook Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що Україна – це одна з небагатьох тем, яка об’єднує обидві партії – Республіканську та Демократичну – в Конгресі США. 

"Ми пишаємося тим, що Україна є темою, яка об’єднує обидві партії - і демократів і республіканців, - сказав він. - І ,до речі, всі наші співрозмовники відзначали, що 99 відсотків питань нині роз’єднують партії, а питання України об’єднує", - сказав очільник української дипломатії, коментуючи журналістам результати переговорів у Вашингтоні, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Кулеба також зазначив, що майбутня зустріч президентів України та США "визначить динаміку двосторонніх відносин на наступні роки". А Джо Байден, за його словами, це перший в історії Сполучених Штатів президент, який "знає, що таке Україна, розуміє, що таке Україна і якому не треба читати лекції про українців".

Кулеба також вважає, що той факт, що президент Володимир Зеленський буде другим європейським лідером після Ангели Меркель, якого запросили в Білий дім, є "саме по собі є сигналом".

Нагадаємо, раніше у Білому домі оголосили, що чекають українського президента Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Своєю чергою Зеленський сказав, що очікує на "змістовну та плідну" зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

Раніше заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та представниками посольства США перебіг оборонних реформ в Україні, сторони домовилися підписати три документи під час візиту Володимира Зеленського у США. 

Як відомо, наразі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента Андрій Єрмак перебувають у Вашингтоні, де займаються підготовкою до візиту Зеленського у США. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme