UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поблизу Білорусі загинув польський військовий: Що сталося 

У суботу, 13 листопада, поблизу кордону з Білоруссю загинув польський військовий

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Поблизу Білорусі загинув польський війсь…
Фото: Polska Policja/Twitter

Наразі відомо, що солдат загинув під час виконання службових обов'язків.

Про це повідомила прес-служба 11-а танкової кавалерійської дивізії Збройних сил Польщі у Twitter, передає Depo.ua

"Солдат служив у резерві. На місце служби солдат прибув трохи більше, ніж тиждень тому. З моменту відрядження він не контактував з мігрантами", – йдеться у повідомленні.

У танковій кавалерійській дивізії додали, що за попередніми даними, він загинув внаслідок пострілу зі службової зброї, і до інциденту не причетні треті особи.

За фактом інциденту компетентні органи вже розпочали розслідування.

Офіційне підтвердження смерті солдата

Нагадаємо, напередодні польська поліція виявила біля кордону з Білоруссю тіло сирійця. Поліцейські наразі не змогли встановити точні причини смерті молодого мігранта.   

Довідка: Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. У ніч на 13 листопада мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ та намагалися прорватися через кордон. Польські прикордонники оприлюднили відео, як білоруські військові при цьому намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що українська сторона готова допомогти Польщі вирішити кризову ситуацію, яка настала через штурм білорусько-польського кордону мігрантами з Близького Сходу. 

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme