Польська поліція виявила біля кордону з Білоруссю тіло сирійця

Польська поліція виявила поблизу кордону з Білоруссю тіло громадянина Сирії

Редактор стрічки новин
Польська поліція виявила біля кордону з…
Фото: podlaska Policja/Twitter

Поліцейські наразі не змогли встановити точні причини смерті молодого мігранта, тіло якого знайшли поблизу польсько-білоруського кордону.

Про це повідомляє поліція Підляського воєводства Польщі, передає Depo.ua.

"Вчора у лісі неподалік кордону під Вулькою Тереховською виявлено тіло молодого чоловіка сирійської національності", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ще це уже не вперше на польському боці кордону виявляють тіла нелегальних мігрантів.

За інформацією польських правоохоронців, за минулу добу зафіксували 219 спроб нелегального перетину кордону з білоруського боку мігрантами з Близького Сходу.

Нагадаємо, Білорусь спровокувала міграційну кризу на своїх кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Нелегали з Іраку, Сирії та країн Африки масово прибувають до Мінська, а прикордонна служба Білорусі допомагає мігрантам потрапити до ЄС. Дозвіл на прохід біженців став відповіддю режиму Лукашенка на західні санкції.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. У ніч на 13 листопада мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ та намагалися прорватися через кордон. Польські прикордонники оприлюднили відео, як білоруські військові при цьому намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що українська сторона готова допомогти Польщі вирішити кризову ситуацію, яка настала через штурм білорусько-польського кордону мігрантами з Близького Сходу. 

Читайте також: Єгері і тероборона: Як Україна захищатиметься від мігрантів Лукашенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme