Польща отримає від Естонії військових та дрони для міграційної війни

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет повідомив, що країна скерує до Польщі сотню військовослужбовців та дрони для допомоги у зв'язку з міграційною кризою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща отримає від Естонії військових та…
Фото: Pixabay

За його словами, раніше Польща запевняла, що не потребує допомоги, втім, у вже цього тижня до Міноборони Естонії надійшов запит на практичну допомогу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ERR.

Зазначається, що до групи осіб, які вирушать до Польщі, будуть військовослужбовці та військові поліцейські. Глава Міноборони наголосив, що таки чином відомство демонструє "силу резервної армії".

Своєю чергою заступник командувача Сил оборони Естонії генерал-майор Вейко-Велло Пальм уточнив, що підрозділ буде відправлено до Польщі вже цими вихідними, а основні частини мають прибути наступного тижня.

При цьому, на якій саме ділянці кордону будуть перебувати естонські військовослужбовці не повідомляється.

Зауважимо, дещо раніше Естонія розпочала підготовку до гібридної атаки на свої кордони. Зокрема, на кордоні з Росією військовослужбовці встановлять загородження загальною довжиною 40 кілометрів у межах навчань Okas 2021 (Шип 2021), які проходять 17-25 листопада.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що на білорусько-польському кордоні загинула однорічна дитина. Трагедія сталась вночі на 18 листопада.

Довідка: 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. 

Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

У військах територіальної оборони Польщі наголосили, що також підвищують рівень готовності для підтримки прикордонної служби країни.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

10 листопада експерт із зовнішньополітичних питань фракції СДПН у Бундестазі Нільc Шмід запропонував залучити Україну до розв'язання проблеми біженців на білорусько-польському кордоні.

14 листопада прес-служба 61-ї окремої піхотної єгерської бригади заявила, що військовослужбовці будуть жорстко діяти щодо осіб, які маскуватимуться під мігрантів і намагатимуться проникнути до України через Білорусь.

Читайте також: Коридор до Німеччини: Для чого Лукашенко збрехав мігрантам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme