Польща попереджає Україну про загрозу гібридних атак

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський попередив свого колегу Дениса Монастирського про загрозу гібридних атак проти України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща попереджає Україну про загрозу гі…
Фото: Рixabay

За його словами, Україні варто готуватися до чергової гібридної атаки з використанням нелегальних мігрантів, які зараз здебільшого перебувають біля польського кордону.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

"При цьому Маріуш Каміньський вказав, що, за оцінками польської сторони, існує досить висока ймовірність гібридних атак і проти України, а також запевнив у готовності Польщі рішуче стояти на боці підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", – йдеться у повідомленні.

Своєю чергою Монастирський наголосив, що Україна усвідомлює ймовірні сценарії розвитку подій та готується до них.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що Кабінет міністрів на засіданні 24 листопада затвердив виділення Міністерству внутрішніх справ 175 мільйонів гривень на посилення кордону з Білоруссю. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні розпочав роботу міжвідомчий штаб, який координуватиме дії силових органів щодо захисту державного кордону. Він націлений, зокрема, на протидію можливій міграційній кризі на кордоні України.

Довідка: 11 листопада міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що Україна зведе "інтелектуальний кордон" з Білоруссю та Росією. На це з держбюджету візьмуть 17 млрд грн.

Згодом прикордонники розповіли, яким буде український "інтелектуальний кордон".

Крім того, Монастирський наголосив, що у 2022 році в Україні планують звести стіну на українському кордоні з Білоруссю та Росією протяжністю в тисячу кілометрів. Відомо, що проект реалізовуватимуть у межах "Великого будівництва-2022".

16 листопада стало відомо, що Кабінет міністрів виділив Міністерству внутрішніх справ України – для Державної прикордонної служби – 21 мільйон гривень. Повідомлялося, що кошти надаються для здійснення заходів, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності держави.

Згідно з уточненням урядовців, виділені кошти (21 млн грн) направлять для інженерно-технічного облаштування державного кордону – на закупівлю сировини для виготовлення спіральної колючо-ріжучої стрічки типу "Єгоза" (колючого дроту).

18 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №5232, який регулює застосування зброї та бойової техніки прикордонниками.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme