Потрібна колективна відповідь: Україна координує свої дії щодо міграційної кризи з Польщею та Литвою

У зв'язку з міграційною кризою, штучно створеною режимом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, Україна проводить укріплення кордону з Білоруссю

Редактор стрічки новин
Потрібна колективна відповідь: Україна к…
Фото: МВС

Свої дії щодо укріплення українсько-білоруського кордону Україна координує з Польщею та Литвою.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на прес-конференції у Брюсселі після ділового сніданку з міністрами закордонних справ країн-членів ЄС, передає Depo.ua.

Міністр нагадав, що у неділю, 14 листопада, керівники безпекових та оборонних структур України зустрілися у місті Луцьку неподалік від кордону з Білоруссю. На цю зустріч також запросили послів з Польщі й Литви.

"Нам потрібна колективна відповідь на ситуацію в Білорусі. Сьогодні ми були сфокусовані на штучно створеній міграційній кризі, але ми не можемо знати, що трапиться завтра. Три наші країни мають вирішувати міграційну кризу сьогодні, пам’ятаючи, що це не кінець історії – Росія зробить щось нове завтра. Три наші країни мають бути готовими до будь-яких сценаріїв", – наголосив глава української дипломатії.

Водночас Кулеба зазначив, що наразі немає напливу мігрантів на кордоні з Україною.

"Поки що ми не бачили притоку мігрантів до нашої країни, що ще раз доводить: ця міграційна криза є штучною, вона прямо скерована проти Польщі і Литви, щоб спровокувати вас, вчинити тиск та посіяти розбрат у ваших суспільствах навколо шляхів урегулювання цієї кризи", – зазначив Кулеба.

За його словами, ані Польща, ані Україна не є "точкою призначення" для мігрантів, оскільки вони розглядають обидві країни як транзитний шлях далі у ЄС, щоб дістатися, зокрема, до Німеччини.

Нагадаємо, сьогодні, 15 листопада, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює робочий візит до Брюсселя.

Наразі міграційна криза, штучно створена Білоруссю, посилюється. 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. У ніч на 13 листопада мігранти застосували щодо польських служб сльозогінний газ та намагалися прорватися через кордон. Польські прикордонники оприлюднили відео, як білоруські військові при цьому намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею за допомогою службової машини.

У зв'язку з міграційною кризою кордон України з Білоруссю додатково захищатимуть близько 8,5 тисяч військовослужбовців Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у МВС визначили приблизно 10 ділянок кордону, де можуть відбуватися основні підходи мігрантів до державного кордону з Україною.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що Україна може запровадити надзвичайний стан у прикордонних із Білоруссю областях.

Читайте також: Мігранти як відволікаючий маневр: Коли Путін знову задіє своє підпілля в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme