Повітряні сили ЗСУ завдали російським окупантам суттєвих втрат

У четвер, 24 лютого, о 5 ранку окупаційні війська завдали масованих ракетних ударів по українських містах та військових об'єктах Збройних сил України
 

Журналіст відділу новин
Повітряні сили ЗСУ завдали російським ок…
Фото: ПС ЗСУ

Першими російські удари прийняли на себе Повітряні сили ЗСУ.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Повітряних сил.

"Система протиповітряної оборони держави стійко витримала перші удари противника. Головними цілями окупантів стали бойові пункти управління, радіолокаційні підрозділи Повітряних сил, зенітних ракетних військ та військові аеродроми. Авіація Повітряних сил успішно вийшла з-під удару противника і протягом доби нанесла нищівних втрат ворогу", – йдеться у повідомленні.

Зокрема зазначається, що у повітряному бою із українськими Су-27, противник втратив два винищувачі Су-30СМ, а українські бомбардувальники Су-24М, розвідники Су24МР та штурмовики Су-25 кілька разів завдавали по ворогу потужних ракетно-бомбових ударів в районі аеродрому Гостомель і повернулись без втрат.

"Саме там, під Києвом, противник висадив із кількох десятків бойових вертольотів російський десант, аби захопити плацдарм на околицях столиці України. Українські Сили оборони, включаючи авіацію, танки та артилерію не дозволяють ворогу здійснити свій задум і успішно знищують окупантів", – повідомляють в ПС ЗСУ.

Також зазначається, що протягом нинішньої доби системою протиповітряної оборони держави знищено більше 10 літальних апаратів противника (інформація уточнюється), десятки крилатих ракет "Калібр", а також ракети оперативно-тактичних комплексів "Іскандер".

"На жаль, Повітряні сили зазнали і болючих втрат. Висловлюємо співчуття рідним та близьким Українських захисників, які віддали найдорожче – своє життя у боротьбі із підступним російським окупантом. Але ми вистояли і продовжуємо боротьбу за нашу свободу, за нашу землю, за наш народ", – підсумували у штабі ПС ЗСУ.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Усього за перший день боїв орієнтовні втрати російських окупантів склали понад 30 танків, до 130 бойових броньованих машин, 7 літаків і 6 вертольотів.

Читайте також: В Україні ввели воєнний стан: Що важливо знати усім

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme