Працювали у правоохоронних органах: Хто отримав підозри за організацію масових заворушень в Києві

В Україні оголосили перші підозри членам групи зловмисників, які планували влаштувати 31 січня масові заворушення

Журналіст стрічки новин
Працювали у правоохоронних органах: Хто…
Фото: Національна поліція

Зокрема, підозри у зв'язку з організацією масових заворушень отримали двоє громадян України.

Про це під час брифінгу 31 січня повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, пише Depo.ua.

За його словами, наразі встановлюється їхня причетність до спецслужб інших держав. 

Очільник МВС Денис Монастирський зазначив, що організатори мали знання про засоби та протоколи правоохоронних органів України.

"Мали досвід роботи в тому числі у правоохоронних органах і зараз у СБУ вивчаються їхні зв'язки з невизнаними збройними формуваннями і спецслужбами Російської Федерації", – наголосив він.

Нагадаємо, дещо раніше у МВС назвали області, де "тітушки" мали влаштувати масові заворушення після Києва. За словами Монастирського, запланована в Києві акція була лише першою із цілої низки інших.

Довідка: 30 січня поліцейські затримали групу зловмисників, які планували влаштувати масові заворушення у центрі Києва. Згодом у МВС розповіли, що в столиці планували зібрати великий мітинг, під час якого готувалися провокації.

Монастирський розповів, зокрема, що організатори заходу мали на меті "пролити кров". При цьому була заготовлена спеціальна (в тому числі й бутафорська) кров, яка внаслідок конфліктів з правоохоронцями мала начебто "пролитися серед активістів".

Згідно з інформацією МВС, у столиці планувалося зібрати до 5 тисяч осіб, з яких до 1,5 тисячі мали складати так звані "тітушки", що мали влаштувати бійки з правоохоронцями. Також мав бути запланований підпал автомобільних шин, використовування вогнегасників і салютів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme