Прем'єр Британії попередив Путіна про ціну нападу на Україну

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час перемовин із президентом Росії Володимиром Путіним попередив його про ціну нападу на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прем'єр Британії попередив Путіна про ці…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

За його словами, вторгнення Росії на територію України стане стратегічною помилкою, яка матиме значні наслідки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу уряду Британії.

Зазначається, що Джонсон висловив глибоку стурбованість щодо нарощування російських військових на кордоні України та наголосив на важливості дипломатичної роботи для зниження напруженості. Окрім цього, прем'єр Британії підкреслив про прихильність країни територіальній цілісності та суверенітету України.

Уточнюється, що Джонсон визнав важливість проведення діалогу щодо міжнародної та регіональної безпеки. Сторони під час розмови погодилися з необхідністю дотримання Мінських угод всіма сторонами конфлікту.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових.

За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Війна/не війна. Три базові сценарії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme