UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Прем'єр Чехії заявив, що Європа не буде жертвувати Україною під ризиком війни

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що Європа зараз перебуває за крок від війни, але не стане жертвувати Україною

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прем'єр Чехії заявив, що Європа не буде…
Фото: Рixabay

За його словами, Захід не стане жертвувати Україною попри відсутність бажаних результатів від дипломатичних зусиль зупинити ескалацію.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Česká televize.

"Ситуація серйозна, з кожним днем вона стає дедалі більш серйозною. Не буде перебільшенням сказати, що Європа перебуває в кроці від війни і ймовірність мирного вирішення знижується", – наголосив Фіала.

Очільник уряду Чехії зазначив, що Євросоюз та НАТО проявили єдність у питанні санкцій проти Росії на випадок нового акту агресії проти України. Він додав, що вид та конкретика санкцій буде залежати саме від того, до якої агресії вдасться Кремль.

Фіала також пообіцяв посилити гуманітарну допомогу для України у разі погіршення ситуації. Зокрема, Чехія може виділити додаткову допомогу на суму близько 100 мільйонів крон.

Зауважимо, напередодні глава уряду Чехії заявив про готовність приймати українських біженців у разі нападу Росії.

Нагадаємо, що днями й Естонія заявила, що у разі вторгнення російських військ в Україну готова розмістити у себе біженців. Йдеться про 2000 осіб. 

Крім цього, раніше і Польща заявила, що готова приймати поранених і біженців, якщо Росія вторгнеться на територію України. Латвія також буде приймати українських біженців у разі війни. ВМС країни підготувало план на випадок прибуття великої кількості людей.

Також прийме українців і Литва. МВС країни розіслало в муніципалітети запити про те, де вони можуть розмістити біженців і як можуть надати їм різні послуги й допомогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme