Призначено десятки експертиз: У МВС розкрили подробиці розслідування замаху на Шефіра

Розслідування замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра триває. Наразі правоохоронці аналізують велику кількість вилучених речових доказів

Редактор стрічки новин
Призначено десятки експертиз: У МВС розк…
Фото: Facebook Євгена Єніна

Після замаху на Шефіра правоохоронці ретельно вивчили 430 гектарів місцевості - район, в якому було вчинено цей злочин - на предмет виявлення можливих речових доказів, а деякі ділянки навіть були оглянуті повторно.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"На сьогодні призначено близько 30 експертиз. Ми продовжуємо аналізувати величезний обсяг даних, здобутих з відповідних камер", – зазначив він.

За словами представника МВС, наразі все вказує на те, що виконував замах на Шефіра професіонал.

"Більше того, якщо порівняти цей замах на вбивство з тим злочином, який було вчинено в Черкасах, ми бачимо величезну різницю у швидкості встановлення об'єктивної істини в провадженні", – пояснив Єнін.

Заступник голови МВС додав, що наразі у розслідування правоохоронці працюють "на відмінно", і вже найближчим часом суспільству повідомлять про просування в розслідуванні цього резонансного кримінального провадження.

Нагадаємо, 22 вересня вранці стало відомо, що у селі Лісники на Київщині було скоєно замах на першого помічника президента та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра. В автівку здійснили постріли автоматною чергою. 

Водій Шефіра внаслідок нападу отримав три кульові поранення в ногу. Сам же помічник Зеленського не постраждав.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль. За фактом події розпочали провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Дещо згодом під час брифінгу Шефір розповів подробиці обстрілу своєї машини на Київщині. Він назвав версії щодо замаху на нього "ідіотськими" та озвучив власну.

Читайте також: "Головний по олігархах": Хто такий Сергій Шефір

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme