У Білому домі готуються до дезінформації РФ після переговорів у Женеві

Офіційний представник Білого дому Джен Псакі заявила, що США готуються до можливої "дезінформації" про переговори в Женеві

Журналіст стрічки новин
У Білому домі готуються до дезінформації…
Скріншот

За її словами, джерелом дезінформацію про переговори США та Росії у Женеві може стати Москва.

Про це Псакі заявила на брифінгу, передає Depo.ua.

"Ми готуємося до можливості та ймовірності, ніхто не має здивуватися, якщо Росія поширить дезінформацію про домовленості, яких не було", – сказала вона.

Псакі закликала не піддаватися на майбутні спроби введення в оману. Вона наголосила, що "РФ може піти ще далі й заявити про щось як про привід для подальшої дестабілізуючої активності".

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". На 10 січня заплановано двосторонній діалог щодо стратегічної стабільності. Крім того, на 12 січня заплановано засідання Ради НАТО – Росія, а 13 січня – обговорення в ОБСЄ.

Державний секретар Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України на переговорах із Росією. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

У понеділок, 10 січня, відбулася друга серія переговорів. Проходили перемовини за зачиненими дверима, тривалість їх склала майже вісім годин.

Після переговорів голова російської делегації Сергій Рябков заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – не озброювати усіх членів НАТО, які увійшли до складу Альянсу за останні 25 років, тобто усі постсоціалістичні країни.

Втім, самі ж росіяни заявили, що не вірять у те, що Захід дослухається до цього ультиматуму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme