Путін залишає в Білорусі завезені для "навчань" боєприпаси

Російські боєприпаси, завезені в Білорусь під час військових "навчань", будуть залишені на території держави

Журналіст відділу новин
Путін залишає в Білорусі завезені для "н…
Фото: Міноборони РФ

РБ після спільних військових навчань планує закуповувати на Росії "сучасну техніку" й розраховує на "подарунок" окремих зразків.

Про це повідомив де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко під час візиту на полігон, де проходять навчання, передає Depo.ua із посиланням на агентство "Белта".

Водночас він зауважив, буцімто в Білорусі немає необхідності створювати російські військові бази.

Лукашенко нагадав, що в п'ятницю і суботу (18-19 лютого, – ред.) перебуватиме з візитом на Росії. При цьому навчання в ці дні будуть ще продовжуватися.

За словами Лукашенка, він обговорить з президентом Росії Володимиром Путіним подальші дії щодо спільного угруповання військ.

"Як ми ухвалимо завтра рішення, так і буде... Ухвалимо рішення – виведемо (війська РФ, – ред.) за добу. Ухвалимо рішення на місяць – стоятимуть (російські війська на території РБ, – ред.) місяць. Стільки, скільки потрібно, стільки й перебуватимуть тут Збройні сили", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше у російському Міноборони показали польовий табір своїх військових у Білорусі. У відомстві зазначили, що російські військові завершили розгортати табір 1 лютого. 

2 лютого війська Росії та Білорусі взялись перевіряти сили реагування Союзної держави. Йдеться про старт етапу бойового злагодження.

15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

16 лютого Міністерство оборони Росії повідомило про відведення військ з окупованого Криму. 

Дещо згодом Росія продемонструвала, як відводить танки від кордону України.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що розвідка не зафіксувала відведення військ РФ від наших кордонів. Згідно з останніми даними, біля кордонів України виявлено близько 140 тисяч російських військових. За словами Резнікова, невеликі підрозділи "для годиться" дійсно відводяться, але говорити про тотальне або навіть істотне відведення військ не можна.

Довідка: Перевірка сил реагування Союзної держави відбувається у два етапи.

На першому етапі "навчань", який тривав до 9 лютого, на території Білорусі було створено угруповання військ. Здійснено було також організацію охорони та оборони важливих державних, військових об'єктів і повітряного простору.

Другий етап триває з 10 до 20 лютого. В його межах має бути відпрацьовано відсіч зовнішнього нападу, протидію тероризму і захист інтересів Союзної держави.

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme