Путін заявив про умову для зниження напруженості в Україні

Президент Росії Володимир Путін назвав умову для зняття напруженості навколо України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Путін заявив про умову для зниження напр…
Фото: kremlin.ru

За його словами, українська влада має піти на переговори з бойовиками з ОРДЛО.

Про це Путін заявив під час прес-конференції, пише Depo.ua.

"Запорука відновлення миру в Україні і зняття напруженості навколо цієї країни – це виконання Мінських домовленостей. Все що потрібно зробити Києву, це сісти за стіл переговорів з представниками Донбасу і узгодити політичні, військові та гуманітарні заходи з завершення конфлікту", – наголосив він.

Путін зазначив, що напруженість навколо України знизиться саме після того, як українська влада піде на прямі переговори з бойовиками. 

Зауважимо, напередодні президент України Володимир Зеленський спростував ймовірність переговорів із бойовиками. За його словами, бойовики з ОРДЛО нічого не вирішують та є маріонетками Росії.

Нагадаємо, 7 лютого Ентоні Блінкен заявив, що Україна може бути готовою до надання особливого статусу для Донбасу, якщо буде погоджено необхідну послідовність реалізації Мінських угод.

Крім того, посольство США в Україні нагадало, що у тексті Мінських угод немає жодного слова про надання автономії окремим районам Донецької та Луганської областей.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що незадоволений Мінськими угодами. За його словами, найбільший недолік цього документа в тому, що всі його пункти можна читати, тлумачити й розуміти по-різному. А це надає Росії додаткову можливість уникнути відповідальності.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не нав'язує Україні виконання Мінських угод на російських умовах. За його словами, міжнародні партнери не чинять тиску на Україну щодо виконання Мінських угод, попри попередні спроби примусити Київ до цього.

Читайте також: США заговорили про Мінські угоди: Як Банкова підігрує російській пропаганді і що варто робити Зеленському

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme