Радник Байдена обговорив з Єрмаком ситуацію на кордоні з Росією

Національний радник з питань безпеки США Джейк Салліван провів телефонну розмову з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком

Редактор стрічки новин

Єрмак та Салліван обговорили скупчення російських військ біля кордонів України та агресивну риторику Кремля.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому, передає Depo.ua.

Як зазначається у повідомленні, сторони погодились продовжувати дипломатичні зусилля для зняття напруги.

Салліван також підкреслив "непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України".

Нагадаємо, раніше дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов повідомив, що військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні. За його словами, на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Речник Державного департаменту США Нед Прайс запевнив, що США готуються і до "непередбачених обставин" у зв'язку з накопиченням військ Росії біля кордонів України. За його словами, попри те що справжні наміри Росії наразі незрозумілі, США готові реагувати належним чином на подальші дії Росії.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme