Разумков дозволив збільшити кількість журналістів, які працюють у Раді (ДОКУМЕНТ)

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков дозволив працюватимуть у приміщеннях парламенту більшій кількості журналістів

Редактор стрічки новин
Разумков дозволив збільшити кількість жу…
Фото: Vlasta Lazur/Facebook

Разумков підписав розпорядження про збільшення кількості представників ЗМІ, які можуть працювати на другому та третьому поверхах Верховної Ради.

Про це повідомила прес-секретарка голови парламенту Ольга Туній на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"У зв’язку з численними зверненнями журналістів, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про збільшення кількості представників ЗМІ, що можуть працювати у Парламенті на другому та третьому поверхах", - зазначила Туній.

Відповідно до розпорядження, тепер у прес-центрі на третьому поверсі Ради може працювати до 200 ociб, на балконі преси у залі засідань - 30 осіб, а у кулуарах другого поверху - 200 осіб.

Також відповідно до розпорядження, знімаються будь-які обмеження на пересування кулуарами другого поверху.

Розпорядження про збільшення кількості журналістів у кулуарах Верховної Ради

Ольга Туній про збільшення кількості представників ЗМІ у Раді

Нагадаємо, від сьогодні, 7 вересня, у Верховній Раді частково відновили доступ до кулуарів другого поверху будівлі парламенту для журналістів. Тоді дозволили у прес-центрі на третьому поверсі Ради працювати до 120 ociб, на балконі преси у залі засідань – до 30 осіб, а у кулуарах другого поверху – до 40 осіб.

Однак представники ЗМІ скаржилися, що численні обмеження не дають можливості повноцінно працювати

Довідка: Кулуари другого поверху приміщення ВРУ для представників ЗМІ закрили 12 березня 2020 року розпорядження голови ВР "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби". З того часу журналісти вимушені були працювати у прес-центрі й часто скаржилися на незручності.

З червня 2020 року встановили ліміт щодо кількості осіб, яка може перебувати в прес-центрі, – не більше 120 журналістів та до 30 операторів і фотографів.

23 серпня 2020 року стало відомо, що журналістів планували допустити працювати в кулуари Верховної Ради з вересня. Але через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції відмовились від такого наміру.

5 жовтня 2020 року змінилася процедура допуску представників ЗМІ до роботи у парламенті. Журналістів почали допускати до будівлі ВРУ за постійною карткою акредитації та разовою перепусткою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme