Разумков заявив, що він є членом фракції "Слуга народу"

Народний депутат Дмитро Разумков заявив, що після відкликання його з посади голови Верховної Ради він автоматично продовжує членство у фракції "Слуга народу"

Редактор стрічки новин
Разумков заявив, що він є членом фракції…
Фото: Telegram-канал Верховної Ради

Разумков пояснив це тим, що він оскільки не подавав заяву про вихід зі складу фракції "Слуга народу", а також фракція не ухвалювала рішення про виключення зі своїх лав екс-спікера.

Про це Разумков журналістам у кулуарах Верховної Ради перед початком сьогоднішнього пленарного засідання, передає Depo.ua

"Ситуація наступна. Свого часу 29 серпня (2019 року, – ред.) я вступив до фракції "Слуга народу". Згідно з регламентом Верховної Ради, голова, перший заступник і заступник не входять до жодної фракції. Ця норма була виконана, але якихось додаткових документів, заяв про вихід не було, і про виключення фракція не приймала рішення.Тому після завершення моєї каденції на цій посаді (голови парламенту, – ред.) фактично я автоматично повертаюся до фракції", –  сказав народний депутат.

Він додав, що на сайті Верховної Ради його позначають як позафракційного, але виходячи з логіки, він є членом фракції "Слуга народу". 

Разумков також розповів, що написав листа на ім'я голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, в якому попросив погодити його напрямок для подальшої роботи як члена парламентського комітету з питань свободи слова.

Нагадаємо, 7 жовтня під час засідання Верховної Ради народні депутати 284 голосами відкликали Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради України. За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець.

Згодом Разумков натякнув на власний політичний проект після звільнення з посади голови Ради. Може йтися навіть про президентські амбіції.

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme