Разумков звинуватив "слуг" у шантажі через призначення керівника Апарату Ради

Спікер парламенту Дмитро Разумков звинуватив фракцію "Слуга народу" у шантажі під час призначення керівника Апарату Верховної Ради

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Разумков звинуватив "слуг" у шантажі чер…
Фото: Telegram-канал Верховної Ради

За його словами, представники фракції шантажували його, аби він призначив "потрібну" людину на посаду.

Про це він сказав під час ефіру на телеканалі "Україна 24", пише Depo.ua.

"Чому питання про керівника апарату з’явилося, як шантаж голови Верховної Ради: "Або признач нашого, або ми тебе знімати будемо". Я на шантаж не вівся і вестися не буду. Чи я щось збрехав? Хто мені листа надіслав? Не Арахамія?" – заявив Разумков.

Зауважимо, що у відповідь на цю тезу голова "слуг" Олександр Корнієнко запитав: "Це що, шантаж?"

Окрім цього, Разумков наголосив, що не дозволить "ображати" працівників Апарату, оскільки вони вимушені працювати цілодобово.

"Щодо керівника Апарату – призначайте. Подивимося, як він буде працювати у вас. Але робити людей, які працюють на державну інституцію парламенту України, заручниками політичних перетягувань канатів, я не дам", – додав він.

Нагадаємо, що 4 жовтня Верховна Рада почала процедуру звільнення Разумкова за поданням нардепа Давида Арахамії. А вже 5 жовтня Разумкова відсторонили від ведення пленарних засідань на два дні. Питання його відставки можуть розглянути у четвер, 7 жовтня.

Довідка: Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, згідно з даними експертів, може мати президентські амбіції. Чинний глава держави Володимир Зеленський навіть може вбачати в ньому політичного конкурента, хоча рейтинги здебільшого і не вказують на високі шанси Разумкова на крісло президента.

Впродовж кількох місяців у ЗМІ час від часу з'являлася інформація із посиланням на неназвані джерела, буцімто в Офісі президента відбувається підготовка до відставки Разумкова, який є спікером парламенту з 2019 року. Акцентувалася увага, зокрема, на тому, що Разумков іде наперекір проханням Зеленського й висловлює власну думку.

Водночас в ОП наголошували, що між Разумковим та Зеленським немає конфлікту, і президент не вважає спікера Ради своїм конкурентом.

18 вересня "слуги" у прямому ефірі накинулися на спікера ВРУ Дмитра Разумкова й натякнули, що у них є голоси для його заміни.

Читайте також: Чужий. Що чекає на Разумкова після втрати посади спікера

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme