РФ заявила, що може застосувати свою армію для захисту росіян за кордоном

Росія не ініціюватиме військову операцію проти України, однак можуть застосувати свою армію для захисту своїх громадян за кордоном

Журналіст стрічки новин
РФ заявила, що може застосувати свою арм…
Фото: Рixabay

Віце-спікер Ради Федерації РФ Костянтин Косачов заявив, що Росія може ввести війська статись у разі збройного нападу на громадян.

Про це він заявив "Інтерфаксу", передає Depo.ua.

За його словами, у Кремлі вважають, що Україну підштовхують до силового вирішення ситуації довкола Донбасу.

"Причому провокатори і всередині, і зовні України абсолютно точно розуміють, що у такому разі відбудеться. У жодному разі не передбачаючи розвиток подій, просто нагадаю цим провокаторам, що після того, як сталася трагедія Цхінвала, у листопаді 2009 року в Росії були внесені серйозні поправки в чинний федеральний закон "Про оборону". Десята стаття цього закону дає можливість оперативно використовувати Збройні сили РФ за кордоном", – наголосив віце-спікер Ради Федерації РФ.

Косачев зазначив, що Росія не збирається першою нападати. 

"Росія ніколи ні на кого не нападала першою. Я думаю, що і надалі цього не станеться", – зауважив посадовець.

Нагадаємо, на тлі скупчення російських військ біля кордонів України, більшість українців вважають, що Росія може знову напасти на Україну. 49,2% українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України, 41,4% думають, що нападу не буде. 

22 грудня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Раніше ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme