Росія може відключити в Україні електрику, зв'язок та інтернет, – Загороднюк

Росія може вдатися до кібератак, щоб дестабілізувати ситуацію всередині України 

Редактор стрічки новин
Росія може відключити в Україні електрик…
Фото: Facebook Андрія Загороднюка

Для того, щоб підвищити градус протистояння, Росія може використовувати проти України не військові засоби дестабілізації. Йдеться про кібератаки на об'єкти критичної інфраструктури та інформаційні атаки.

Про це заявив колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк  у інтерв’ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

Колишній міністр уточнив, що у Росії є цілий арсенал дій, які не включають прямої військової операції, проте можуть завдати Україні великої шкоди. Такого результату Росія може досягти завдяки різним "психологічним атакам".

На думку Загороднюка, Росія може робити кібератаки, вимикаючи об’єкти критичної інфраструктури України. Таким чином в Україні може бути відключений зв’язок, електроенергія або інтернет.

Крім того, Росія може здійснювати інформаційні атаки. При цьому Загороднюк нагадав про ситуацію, що склалася в 2020 році в Нових Санжарах, де проходили масові протести проти доставки евакуйованих з Китаю співгромадян і іноземців в місцевий санаторій.

За словами Загороднюка, Росія може також і загострювати ситуацію на лінії зіткнення в зоні ООС, на кордоні, або ж в Чорному морі. Екс-міністр уточнив, що в цілому Росія має 15 різних варіантів дій для розхитування ситуації в Україні.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що США та Велика Британія відправили до Києва експертів із ведення війни у кіберпросторі, сподіваючись краще підготувати Україну до протистояння російській кібератаці. В урядах цих країн вважають, що наступним кроком російського президента Володимира Путіна можуть бути кібератаки на Україну. 

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових. 

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme