Росія навряд чи нападе на Україну, – Данілов

Голова Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає малоймовірним вторгнення Росії до України

Журналіст стрічки новин
Росія навряд чи нападе на Україну, – Дан…
Фото: rnbo.gov.ua

За словами Данілова, український уряд не фіксує критичного нарощування російських військ на кордоні, принаймні поки що.

Про це Данілов заявив в інтерв'ю агентству AFP, оприлюдненому сьогодні, передає Depo.ua з посиланням на DW.

Він повідомив, що Росія з жовтня збільшила чисельність військ на кордоні з Україною з 93 до 104 тисяч військовослужбовців.

"Ми не бачимо в цьому критичного нарощування сил", – зазначив Данілов.

На його думку, для України "загроза існує щодня незалежно від того, скільки солдатів Москва направить до кордону". Проте глава РНБО попередив, що у разі вторгнення Україну захищатиме все українське суспільство.

Данілов вважає, що президент Росії Володимир Путін намагається зруйнувати Україну та відновити СРСР. Наразі Кремль, за його словами, прагне дестабілізувати Україну зсередини шляхом кібератак та енергетичної кризи.

Радник президента України Володимира Зеленського вважає, що якщо цей план не вдасться, то Росія вдасться до інших заходів, зокрема військових.

"Вони хочуть зруйнувати нашу країну, щоб вона перестала існувати у її нинішніх кордонах", – наголосив Данілов.

Нагадаємо, на тлі скупчення російських військ біля кордонів України, більшість українців вважають, що Росія може знову напасти на Україну. 49,2% українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України, 41,4% думають, що нападу не буде. 

22 грудня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Раніше ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme