Росія підготувала план дестабілізації України зсередини, – Нуланд

У США попереджають про план Росії щодо дестабілізації всередині України

Редактор стрічки новин
Росія підготувала план дестабілізації Ук…
Фото: Getty Images

Росія приготувала плани внутрішньої дестабілізації щодо України та саботажу.

Про це заявила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи перед ЗМІ, передає Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

"Саме Росія створила цю кризу з нічого. Саме Росія накопичила 100 000 військових на кордонах України. Саме Росія приготувала внутрішній саботаж, дестабілізацію, та варіанти (дій, – ред.) під чужим прапором (false flag, – англ.) для України. Саме Росія вивергнула дезінформацію та брехню про Україну, США, та НАТО, щоб виправдати її власні дії", – заявила Нуланд.

Заступниця держсекретаря наголосила, що саме Росія виступає агресором, а Україна чітко заявила, що не має намірів загрожувати РФ, а лише хоче мирного, демократичного, європейського майбутнього для свого народу.

Нуланд також наголосила, що НАТО не становить загрози для Росії, а рішення щодо членства в Альянсі ухвалюються лише країнами, які прагнуть стати членами Альянсу, та країнами-членами.

Нагадаємо, 9 січня у Женеві (Швейцарія) відбувся перший раунд переговорів США і Росії щодо "гарантій безпеки". Державний секретар Ентоні Блінкен виключив можливість поступок у питанні територіальної цілісності України на переговорах із Росією. Він наголосив, що переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим.

10 січня відбулася друга серія переговорів. Проходили перемовини за зачиненими дверима, тривалість їх склала майже вісім годин.

Після переговорів голова російської делегації заявив, що Росія фактично поставила перед Заходом ультиматум – не озброювати усіх членів НАТО, які увійшли до складу Альянсу за останні 25 років, тобто усі постсоціалістичні країни. Делегація США на переговорах із Росією відмовилася обговорювати ультимативні вимоги. 

Читайте також: Переговори Росії і США провалилися: Що зміниться для України і світу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme