Росія посилює військові позиції біля кордонів України, – Пентагон

Чисельність російських військ біля кордонів України зростає

Редактор стрічки новин
Росія посилює військові позиції біля кор…
Фото: mil.ru

Росія продовжує нарощувати війська біля кордонів з Україною, у тому числі на території Білорусі.

 

Про це заявив речник міністерства оборони США Джон Кірбі на брифінгу в Пентагоні, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

 

"Щодо нарощування кількості військ… ми надалі спостерігаємо, в тому числі протягом останньої доби, як з глибини Росії продовжують надходити додаткові ресурси до українського кордону, в тому числі на територію Білорусі", – сказав речник оборонного відомства США.

 

Він не став оприлюднювати конкретні цифри з розвідувальних звітів, але зауважив, що дані стосовно чисельності військ РФ "продовжують зростати". А також повідомив про наявність ознак передислокації ближче до України додаткових батальйонних тактичних груп.

 

Таким чином, резюмував Кірбі, Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Нагадаємо, нещодавно джерела видання The Washington Post серед американських чиновників та співробітників розвідки США повідомили, що Росія активніше стягує війська до кордонів з Україною, а дипломатія стає безсилою.

Водночас Резніков заявив, що не бачить "нагальних військових загроз з боку РФ". Він додав, що Київ не має наміру атакувати ані Крим, ані непідконтрольну частину Донбасу, оскільки там живуть українці й вони б за такого сценарію опинилися в небезпеці.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також закликав громадян не вірити апокаліптичним прогнозам різних ЗМІ, що ширяться у мережі останнім часом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme