Росія хоче літати в космос на американських кораблях ще 10 років

"Роскосмос" та NASA ведуть консультації щодо продовження експлуатації міжнародної космічної станції до 2030 року

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Росія хоче літати в космос на американсь…
Фото: Рixabay

Крім того, відомства підготували проект угоди щодо перехресних польотів астронавтів США на "Союзах" та російських космонавтів на американських кораблях.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на низку російських ЗМІ. 

"Ведуться консультації з NASA щодо продовження терміну експлуатації МКС до 2030 року", – сказав  гендиректор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін. 

Рогозін уточнив, що 31 грудня 2021 року його відомство отримало офіційне повідомлення від американської сторони про продовження використання МКС до 2030 року.

Крім того, "Роскосмос" і NASA підготували проект угоди щодо перехресних польотів астронавтів США на російських "Союзах" та космонавтів РФ на американських кораблях, він проходить узгодження з МЗС Росії.

Зауважимо, співробітництво у сфері космічних польотів NASA та "Роскосмос" узгодили паралельно з тим, як США підготували санкції проти Путіна у разі вторгнення в Україну.

Законопроект передбачає широкі санкції проти вищих російських військових та урядовців, включаючи Путіна та інших лідерів, а також ключових банківських установ, якщо Москва розпочне військові дії проти України.

Санкції також будуть орієнтовані на компанії на Росії, які пропонують безпечні системи обміну повідомленнями, такі як SWIFT, які банки використовують для обміну ключовою інформацією з іншими фінансовими установами.

Документ також включає положення, що допоможуть зміцнити безпеку України. Називаючи "Північний потік-2" "інструментом зловмисного впливу Російської Федерації", законодавство закликає Сполучені Штати "розглянути всі доступні та належні заходи", щоб газопровід не запрацював.

Нагадаємо, наприкінці місяця саме Держдепартамент США вперше розповів про російські випробування космічної зброї. Йдеться про протисупутникову зброю, яку Росія таємно випробувала. Наслідком цього випробовування стало понад 1,5 тисячі уламків та дрібних фрагментів, які опинилися на орбіті

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme