Саакашвілі заявив, що припинить лікування на знак протесту: Подробиці

Президент Грузії 2003-2014 років Міхеіл Саакашвілі повідомив, що припинить своє лікування на знак протесту – допоки не будуть скасовані "так звані дисциплінарні заходи" щодо нього

Журналіст відділу новин
Саакашвілі заявив, що припинить лікуванн…
Фото: Скріншот

Йдеться, зокрема, про "нормальний допуск" до ув'язненого Саакашвілі відвідувачів.

Про це він написав у своєму Facebook, передає Depo.ua.

Саакашвілі нагадав, що 7 грудня вранці був оприлюднений звіт державного інспектора, який оштрафував Мін'юст за грубі порушення його прав.

"Приблизно через шість годин після цього оголошення до моєї камери зайшли двоє співробітників 18-ї установи, я впізнав у них тих, хто мене катував. Вони повідомили мені, що оскільки я зіпсував апарат тиску, коли намагався себе захистити, коли вони погрожували провести медичні маніпуляції проти моєї волі, департамент вирішив застосувати до мене дисциплінарні заходи, включаючи обмеження відвідувань та обмеження на перегляд телевізора", – розповів він.

Саакашвілі додав, що після цього його мати, яка мала всі дозволи на те, щоб увійти і відвідати його, "провела на вулиці близько чотирьох годин і була відправлена ​​назад у Тбілісі".

"Крім того, мені не дозволяли відвідувати мого особистого лікаря близько однієї години, доки не втрутилася адміністрація лікарні. Це їхня відповідь на звіт держінспектора. Їхня помста. Тому я припиню все лікування і не зупиню цей протест, доки вони не скасують так звані дисциплінарні заходи та не відновлять нормальний допуск відвідувачів до мене!" – підсумував політик.

Саакашвілі заявив, що припинить лікування на знак протесту - допис у Facebook ч.1

Саакашвілі заявив, що припинить лікування на знак протесту - допис у Facebook ч.2

Нагадаємо, 1 жовтня третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитись. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme