Широкий альянс центристів: Аваков привідкрив завісу свого політичного майбутнього

Колишній міністр МВС Арсен Аваков в загальних рисах окреслив орієнтири свого політичного майбутнього
 

Журналіст відділу новин
Широкий альянс центристів: Аваков привід…
Фото: МВС

Аваков назвав себе центристом і назвав імена політиків, з якими хотів би співпрацювати.

Про це він заявив під час ефіру передачі "Народ проти" на телеканалі "Україна 24", інформує Depo.ua.

"Я думаю, що Україна задовбалася від приватних політичних проектів, які кожен будує під себе. Ось виліз більш-менш відомий політик і все – я будую свій проект, у мене мої 2%, давайте терміново домовлятися… Я вважаю, що треба казати концептуальні речі і в рамках цих концептуальних речей спостерігати. Я прихильник балансу", – відповів екс-міністр МВС на питання про своє політичне майбутнє.

При цьому він зауважив, що в політичному плані вважає себе центристом і назвав політиків, з яким йому по дорозі.

"Я відкидаю крайні точки зору – як крайнє-праву, так і крайнє-ліву. Я – центрист. Але я визнаю, що є ліві центристи – такі як Разумков, наприклад; є праві центристи – Володимир Гройсман, Арсеній Яценюк; є Юлія Тимошенко, яка знаходиться над усіма; є Олег Ляшко – він просто є; є Ігор Смешко; напевне з'являться інші люди. То давайте подумаємо над тим, щоб всі ці розумні і різні люди спробували зробити такий альянс, який дозволить створити баланс, який би рухав нашу країну вперед. Ось це те, чим я хочу займатись. Так, це політика. Так, це буде. І я нікуди не дінусь – я буду цим займатись", – заявив колишній член політичних партій "Народний Союз "Наша Україна", "За Україну!", ВО "Батьківщина" і "Народний фронт" Арсен Аваков.

На уточнююче питання про свою роль у цьому альянсі ("продюсером" чи політичним лідером) Аваков заявив, що він дуже сильний організатор.

"Я хороший продюсер, як і хороший організатор. Але я думаю, що продюсер – це не та роль, яка мені прописана. У нас продюсерством будуть займатись люди, які зараз знаходяться при владі, а потім звільняться. А ми будемо займатися політичним управлінням для країни", – підсумував він.

Раніше під час цього ж ефіру Аваков натякнув, що Володимира Зеленського очолюють некомпетентні безвольні люди, які готові бездумно підтримувати навіть найбільш безглузді ідеї президента.

Нагадаємо, 13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

14 липня комітет Верховної Ради із питань правоохоронної діяльності підтримав відставку Авакова і передав це питання на розгляд парламенту.

15 липня Верховна Рада звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України.

4 листопада Аваков заявив, що причиною його відставки з посади стало те, що він не зміг порозумітися із Зеленським.

Читайте також: Сім з половиною років у кріслі міністра: Чим запам’ятався Арсен Аваков

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme