Шмигаль розповів, що буде з тарифами цього опалювального сезону

Цього опалювального сезону тарифи на комунальні послуги (газ, електрику, опалення) зростати не будуть

Журналіст стрічки новин
Шмигаль розповів, що буде з тарифами цьо…
Фото: Рixabay

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що вже на понад 90% готова до опалювального сезону – запаси газу в сховищах перевищили 18,5 млрд куб. м.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву урядовця парламенті.

За його словами, підготовка до опалювального сезону – це один з п'яти кроків плану, розробленого Кабміном з ініціативи президента.

Шмигаль зауважив, що в травні в Україні запустили річний продукт, який передбачає ціну на газ менш як 8 грн за куб. м, ціна не змінюється весь опалювальний сезон.

Прем'єр додав, що хоча тарифи на тепло і гарячу воду встановлює місцева влада, Кабмін створив умови для того, щоб вони не зростали.

"Ми забезпечили всі умови, щоб підвищення тарифів не було і будемо на цьому наполягати. "Нафтогаз" пропонує трирічний контракт – 7,42 за куб газу для цього опалювального сезону, ця ціна не буде збільшуватися. У місцевих керівників немає об'єктивних підстав підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду", – наголосив урядовець.

За словами Шмигаля, вже 70% теплокомуненерго уклали трирічний контракт, і уряд працює над питанням компенсації ТКЕ різниці в тарифах. Для цих цілей їм перерахують понад 300 млрд грн.

Крім того, уряд знизив тарифи на електрику для 80% домогосподарств. З 1 жовтня тариф складе 1,44 грн для тих, хто споживає менш як 250 кВт на місяць. Для тих, хто споживає більше – тариф залишиться без змін. Водночас вартість електроопалення також зростати не буде. 

Прем'єр заявив, що уряд запропонував додатково цього року виділити 12 млрд грн на субсидії, щоб їх отримали всі, хто потребує.

"Ніякої заборгованості по субсидіях немає", – додав Шмигаль.

Нагадаємо, днями повідомлялося, де в Україні найбільше подорожчають опалення та гаряча вода. У деяких містах мешканцям доведеться платити на 70% більше, ніж за попередній опалювальний сезон.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme