Штраф – 65 тис. грн: Медзаклади України перевірять щодо виплат зарплат працівникам

Міністерство охорони здоров’я та Державна служба України з питань праці перевірять заклади первинної та екстреної меддопомоги щодо виплат зарплат медикам і незаконних переведень на 0,5 ставки зі збереженням навантаження на ставку 

Журналіст відділу новин
Штраф – 65 тис. грн: Медзаклади України…
Фото: Depo.ua

За невмотивоване переведення медиків на півставки зі збереженням навантаження на ставку керівникам закладів загрожує штраф у розмірі 65 000 гривень за кожну таку особу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, законодавство передбачає, що Держпраці проводить інспекційні перевірки у разі отримання звернення від працівника щодо порушення стосовно нього законодавства про працю.

Тому медики можуть звертатися зі скаргою до регіонального управління Держпраці, або ж на гарячу лінію МОЗ: 0-800-60-20-19.

Уточнюється, що інспекторам при цьому заборонено розголошувати джерело будь-якої скарги та повідомляти об’єкту про причини їхнього відвідування.

"Найближчим часом МОЗ та Держпраці розроблять доручення про здійснення перевірок у закладах первинної та екстреної медичної допомоги, оскільки вони вже повністю отримали свої виплати від НСЗУ", – пояснили в уряді.

Крім того, Держпраці долучать до перевірок тих медзакладів, звідки надходить найбільше скарг щодо виплат заробітних плат, а також у яких офіційно зафіксована заборгованість.

Нагадаємо, у червні 2021 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким передбачається підвищення мінімальної заробітної плати для медичних працівників у 2022 році. Згідно з ним орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків має становити: не менше 13,5 тисяч гривень для середнього медичного персоналу й не менше 20 тисяч гривень для лікарського складу.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що лікарям первинної ланки вже нарахували підвищену зарплату. Ці кошти будуть направлені у 1 969 закладів, які надають первинну медичну допомогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme