Шуляк не бачить нічого страшного в тому, що "Квартал 95" продає серіали до Росії

Керівниця партії "Слуга народу" заявила, що трансляції серіалу "Свати" студії "Квартал-95" на російському телебаченні не порушує законодавство України
 

Редактор стрічки новин
Шуляк не бачить нічого страшного в тому,…
Фото: Facebook Олени Шуляк

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк не бачить сенсу в обговоренні трансляції нового сезону серіалу "Свати" студії "Квартал-95" на російському державному телеканалі "Росія-1", що потрапив під санкції, через те, що не це не порушує законодавство.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Українським Новинам", передає Depo.ua.

"Якщо законодавство порушується, то треба притягувати до відповідальності, якщо ні, то велике питання, що ми зараз взагалі обговорюємо", – відповіла Шуляк на запитання, чи правильно те, що президентська компанія оминає законодавство та санкції проти федерального каналу за допомогою швейцарської компанії, щоб реалізувати свою продукцію у Росії.

На її думку, треба розділяти суб'єкти господарювання, а саме студію "Квартал-95" та президента Володимира Зеленського, бо коли він прийшов до влади, то перестав мати відношення до цього бізнесу і глава держави точно не отримує виручку від діяльності студії.

"Ще раз, це не президентська компанія, він нею не займається. Давайте без маніпуляцій, розділятимемо діяльність президента та його абсолютну непричетність до всіх процесів, що відбуваються в "Кварталі-95", – сказала Шуляк.

Нагадаємо, у грудні 2021 року стало відомо, що російський державний телеканал "Росія-1", що перебуває під українськими санкціями, показав новий сезон серіалу "Свати", який знятий заснованою Президентом Володимиром Зеленським компанією "95 квартал".

Довідка: "Свати" – український комедійний телесеріал студії "Квартал 95", що знімався з 2008 по 2012 роки. У 2015 році автори заявили про готовність сценарію сьомого сезону, але його зйомки були відкладені через політичну ситуацію в Україні, наслідком якої, зокрема, стала заборона в'їзду на територію України російським акторам.

У липні 2017 року стартували зйомки сьомого сезону, проте 29 листопада 2017 року серіал був заборонений до показу на території України. У зв'язку з забороною зйомки сезону знову було припинено.

7 березня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною заборону на в'їзд в Україну Добронравова і анулював заборону на ретрансляцію деяких фільмів з його участю, зокрема й серіалу "Свати". Згодом колегія суддів шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію СБУ та Держкіно у справі про заборону серіалу "Свати".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme