Швеція не дасть зброю Україні на тлі російської агресії й пояснила, чому

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що її країна не планує постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення Росії

Журналіст стрічки новин

Також країна не планує подавати заявку на вступ до НАТО. Такою була її заява перед зустріччю міністрів ЄС у Брюсселі.

Про це пише Depo.ua із посиланням на шведське видання Goteborgs-Posten.

"У нас дуже суворі правила щодо експорту зброї, тому для нас це неактуально. Але ми підтримуємо Україну у багатьох відношеннях, насамперед через дуже високий рівень допомоги в галузі реформ, які ми вважаємо одними з найважливіших", – заявила Лінде.

Вона додала, що її країна поки не планує подавати заявку на членство в НАТО.

"В цей час ми дійсно не збираємося подавати заявку на членство в НАТО. Такого питання на порядку денному зараз немає", – наголосила Лінде і додала, що Швеція і Фінляндія є близькими партнерами НАТО.

Нагадаємо, днями стало відомо, що Німеччина відмовляє Києву в поставках зброї, а також блокує експорт естонського озброєння в Україну. Йдеться про гаубиці Д-30 німецького походження.

На думку німецьких урядовців, надання зброї Україні "може лише посилити напруження та зробити переговори з Москвою ще важчими, ніж вони вже є нині". Відповідна позиція непостачання зброї до кризових регіонів також закріплена у коаліційній угоді чинного уряду. Утім, останнім часом навіть всередині Німеччини лунає дедалі більше закликів її переглянути.

Раніше нова міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також ухилилася від прямої відповіді про можливе постачання зброї Україні.

6 січня 2022 року Анналена Бербок заявила, що Німеччина підтримує ЗСУ медикаментами та допомагає лікувати українських солдатів, але дала зрозуміти – Берлін не постачатиме Києву зброю.

Читайте також: Зброя з Німеччини: Чому Берлін блокує постачання Києву гвинтівок і кораблів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme