Словаччина закликає знайти дипломатичне рішення загрозі вторгнення Росії в Україну

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок наголосив на потребі знайти дипломатичне рішення загрозі повномасштабного вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Словаччина закликає знайти дипломатичне…
Фото: Pixabay

За його словами, таким рішенням щодо загрози вторгнення Росії можуть стати санкції проти Кремля.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на UJSZO.

"Ми хочемо дипломатичного вирішення ситуації на кордоні Росії та України. Все, що ви спостерігаєте, а частиною цього є ясний сигнал Росії, що якби сталася агресія щодо України, то підуть санкції і так далі. Все це треба сприймати як інструменти дипломатії", – наголосив Корчок.

Глава МЗС Словаччини додав, що цьогоріч між країною та Україною були встановлені "хороші відносини". На його думку, вони поступово розвиваються. Велика заслуга у цьому належить прем'єр-міністру Словаччини Едуарду Хегеру, який двічі відвідав цього року Україну.

Нагадаємо, згідно з останніми даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, українські військові зміцнюють напрями з найбільшими ризиками, а розвідка аналізує всі сценарії, включно з найгіршими.

Він додав, що вірогідність масштабної ескалації з боку Росії існує. При цьому найбільш вірогідним часом досягнення готовності до ескалації буде кінець січня 2022 року.

При цьому Україна найбільш зацікавлена в політично-дипломатичному сценарії врегулювання ситуції, хоча й дасть відсіч у разі потреби.

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Крім того, ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme