"Слуги" почали збирати підписи для виключення з фракції Трухіна та Кузьміних

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про початок збору підписів на виключення нардепів Олександра Трухіна та Сергія Кузьміних

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Слуги" почали збирати підписи для виклю…
Фото: Прес-служба "Слуги народу"

Зокрема, підписні листи для збору голосів на виключення нардепів роздали після засідання фракції.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на речницю "слуг" Юлію Палійчук.

"Народним депутатам від "Слуги народу" будуть роздані підписні листи для збору голосів про виключення зі свого складу Олександра Трухіна і Сергія Кузьміних", – цитує вона Арахамію.

Зазначається, що така процедура застосовувалася раніше при виключені Людмили Буймістер і Артема Дмитрука.

"Слуги" почали збирати підписи для виключення з фракції Трухіна та Кузьміних

Нагадаємо, що після того, як 1 лютого 2022 року вийшло розслідування журналістів щодо ДТП з Трухіним. Поліцейський, чия камера була ввімкнена, підтвердив, що депутат пропонував хабар, щоб залишити місце події. За словами правоохоронця, нардеп мав ознаки сп'яніння. У "Слузі народу" пообіцяли вигнати депутата з фракції. 2 лютого вранці очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк повідомила про виключення з політсили Трухіна

Водночас генпрокурор Ірина Венедіктова наказала слідчим органам порушити кримінальну справу проти Трухіна. Підслідність у справі вона визначила за НАБУ. 7 лютого в ДБР заявили, що за кермом авто Трухіна був чоловік у червоному. Згодом Трухін заявив, що не має наміру складати мандат і продовжує працювати. 

Також нагадаємо, що народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних затримали 28 січня, коли він отримував хабар у розмірі 558 тис. грн. Згідно з даними слідства, гроші він просив за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями й лікарнею у Житомирській області.

31 січня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала Кузьміну підозру. У НАБУ повідомили, що тричі викликали його на допит, але він проігнорував це.

2 лютого стало відомо, що Кузьміних написав заяву про вихід із фракції "слуг" на час розслідування справи. Відповідного листа він направив голові партії Олені Шуляк та очільнику фракції Давиду Арахамії. Нардеп просить виключити його з числа членів фракції "тимчасово з можливістю повернення", якщо його невинуватість буде доведена у встановленому законом порядку.

7 лютого НАБУ і САП затримали Кузьміних та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу. Того ж дня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжний захід для народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних. Засідання перенесли на 8 лютого, оскільки нардеп не взяв із собою документів. Кузьміних мав при собі лише посвідчення народного депутата, але не взяв паспорт. 

17 лютого Вищий антикорупційний суд постановив здійснити примусовий привід народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних на судове засідання. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme