"Слуги" розраховують зайняти 58% ефірного часу на оновленому телеканалі "Рада"

На оновленому телеканалі "Раді" розглядають можливість квотного принципу розподілу між партіями часу присутності в ефірі

Редактор стрічки новин
"Слуги" розраховують зайняти 58% ефірног…
Фото: Телеканал "Рада"/Facebook

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що наразі з урахуванням переформатування телеканалу "Рада" пропрацьовуються варіанти підходів до наповнення ефіру.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає Depo.ua з посиланням на Lb.ua.  

"Наприклад, казали про квотний принцип. 58% має бути представленість "Слуги народу", і далі там (залежно від представленості політсили в Раді, – ред.)", – пояснив він.

Нардеп закликав очільників інших фракцій та груп домовитися щодо квотного представництва на телеканалі "Рада".

За його словами, пропонується щоденне або щотижневе квотування на висвітлювання депутатів різних фракцій і груп. Арахамія зазначив, що також має бути висвітлювання комітетів, але не в форматі прямих трансляцій.

Також, за словами Арахамії, поки домовленості про перенесення студії каналу "Рада" з другого поверху парламенту в інше місце не було, однак низка депутатів висловили таке побажання.

Нагадаємо, після запуску оновленого телеканалу "Рада" 15 грудня довкола нього виникло одразу кілька скандалів. Зокрема, журналісти і депутати скаржилися, що студія каналу на 2 поверсі перешкоджає пересуванню, а опозиція заявила, що фінансування телеканалу може бути спрямовано поза системою Prozorro.

Також громадськість незадоволена деяким призначеннями на телеканал. Йдеться зокрема про колишніх ведучих із заборонених телеканалів та скандально відомого політтехнолога Володимира Петрова.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme