Опозиція вимагає від "слуг" зупинити будівництво медіахолдингу "Рада" за гроші українців

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зібрав представників фракцій парламенту на нараду

Журналіст відділу новин
Опозиція вимагає від "слуг" зупинити буд…
Фото: "Софія Федина. З перших вуст" / Telegram

В межах зустрічі опозиційні політичні сили вимагають від "слуг народу" зупинити будівництво "пропагандистського медіахолдингу влади "Наш ДОМ – Рада" за рахунок усіх платників податків країни.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Наша вимога: зупинити будівництво пропагандистського медіахолдингу влади "Наш ДОМ – Рада" за рахунок усіх платників податків країни. Бажаєте собі канали? Робіть їх за свій рахунок, благо "Велике крадівництво" дало вам такі можливості", – йдеться у дописі.

Гончаренко додав, що позицію фракції "Європейської Солідарності" підтримали:

  • Сергій Рахманін від імені всього "Голосу" (про що він і наголосив);

  • Сергій Власенко від імені "Батьківщини";

  • представники "Опозиційної платформи – За життя".

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зібрав представників фракцій парламенту на нарадуОпозиція вимагає від "слуг" зупинити будівництво медіахолдингу "Рада" за гроші українців

Нардеп уточнив також, нібито віце-спікер ВРУ Олена Кондратюк, яка відповідає за інформаційну політику, повідомила, що з нею не було погоджено зміну формату мовлення телеканалу "Рада".

Кондратюк повідомила, що з нею не було погоджено зміну формату мовлення телеканалу "Рада", - Гончаренко

За словами п'ятого президента України Петра Порошенка, витрачати півтора мільярда бюджетних коштів на боротьбу з опозицією, коли ворог стоїть на кордонах, – це злочин.

Він наголосив, що влада витрачає півтора мільярда гривень на створення в обхід законів України "власного пропагандистського медіахолдингу" в той час, коли критично недофінансована армія, а росіяни нарощують ескалацію на кордоні.

Порошенко додав, що в ефірі "переформатованого" для піару влади телеканалу "Рада" за кошти платників податків паплюжать парламентську опозицію та міжнародних партнерів України.

"Три роки не підвищується грошове забезпечення в армії, бо "немає грошей". Зірвані тендери на закупівлю пального, бронежилетів, медичного, харчового забезпечення. Кажуть – нема грошей… А 320 мільйонів на це неподобство в них є для того, щоб за рахунок бюджетних коштів паплюжити опозицію, паплюжити лідерів опозиції, паплюжити наших міжнародних партнерів. Я впевнений у тому, що зараз коїться злочин", – заявив лідер "Європейської Солідарності".

На його думку, подібні кошти мають проходити через сесійну залу на затвердження кошторису.

"Витрачати більше мільярда на російськомовний телеканал ДОМ, який був передбачений для того, щоб мовити на окуповані території. Замість цього в порушення закону про мову, закону про телебачення російськомовний проросійський контент розповсюджувати на всю територію України – це божевілля", – вважає Порошенко.

Він зауважив, що влада намагається коштом платників податків врятувати власний рейтинг після численних скандалів.

"В цих умовах півтора мільярда витрачати без тендерів "Прозорро", не покривши першочергові витрати, коли ворог стоїть біля наших кордонів, витрачати на те, щоб боротися з опозицією. І в такий спосіб намагатися хоч якось утримати свій рейтинг, зруйнований всілякими "Гогілашвілі", "друзями президента", чи через ці польоти, через офшори Pandora Papers, чи через "вагнергейт". І ми зараз знаємо вже механізм злиття інформації. Намагатися переключити увагу – це злочин… І опозиція, і наші міжнародні партнери точно цього не допустять", – підсумував Порошенко.

Нагадаємо, 1 грудня нардеп від "Європейської Солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що чинна влада планує змінити формат роботи парламентського телеканалу "Рада". За її словами йдеться, зокрема, про урізання обсягу брифінгів нардепів і засідань комітетів ВРУ.

Згодом стало відомо, що телеканал "Рада" дійсно змінюють. У соцмережах навіть з'явився відеоролик, який нібито презентував роботу оновленого телеканалу "Рада". У ньому з'явилося кілька контроверсійних медіаперсонажів, зокрема, тих, хто працював на телеканалах підсанкційного нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука. Також у відео був помічений скандальний політтехнолог Володимир Петров.

Водночас сам телеканал відхрестився від скандального ролика. У заяві парламентського телеканалу йшлося також про те, що він був, є і буде майданчиком, на якому будуть висвітлювати позиції усіх політичних сил.

Згодом ЗМІ повідомили, буцімто причиною відмови керівництва телеканалу "Рада" від опублікованого скандального проморолика про оновлення роботи каналу, де висміювалася опозиція, став бунт колективу.

Довідка: Державне підприємство "Парламентський телеканал "Рада" – український етерний, цифровий та супутниковий телеканал. Нині основна мета його діяльності – висвітлення роботи Верховної Ради України.

До січня 2014 року він функціонував у структурі Дирекції телерадіопрограм Управління справами Апарату ВРУ.

З 1 січня 2017 телеканал розпочав мовлення у "цифровому" форматі DVB-T на 43 каналі (650 МГц). Етер доступний у цифровому форматі для глядачів м. Києва та Київської області. Надалі у планах телеканалу – розпочати мовлення у "цифрі" на всю територію України.

Телеканал також мовить у кабельних мережах та на супутнику.

1 вересня 2018 року телеканал почав мовлення у цілодобовому мультиплексі MX-5 цифрової етерної мережі.

Читайте також: Скандальний політтехнолог та ведучі каналів Медведчука: Хто працюватиме на оновленому каналі "Раді"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme