"Спецсуб’єкт кримінального провадження": У МВС відреагували на скандал із Трухіним після ДТП

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) заявили, що народний депутат України є спеціальним суб’єктом кримінального провадження

Журналіст відділу новин
"Спецсуб’єкт кримінального провадження":…
Фото: Рixabay

Так у МВС відреагували на публікацію скандального відео з народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Трухіним після ДТП.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МВС.

У відомств додали, що кримінальні провадження, в яких може фігурувати Трухін в якості підозрюваного, належать до підслідності Державного бюро розслідувань (ДБР). 

"Саме через те, що в ході слідства поліцією були отримані факти, які свідчили, що за кермом автомобіля Audi міг бути народний депутат України, кримінальне провадження було передано з Національної поліції до Державного бюро розслідувань", – пояснили у МВС.

Наголошується, що "всі намагання представляти суть справи так, що нібито народний депутат Трухін про щось намагався "домовитись" із міністром внутрішніх справ України не відповідають дійсності".

"Поліцейські сумлінно виконали свої службові обов’язки з документування цього ДТП. Встановлення всіх фактів і обставин ДТП за участю народного депутата України й ухвалення відповідних процесуальних рішень належать до повноважень ДБР", – підсумували в МВС.

"Спеціальний суб’єкт кримінального провадження": У МВС відреагували на скандал із Трухіним після ДТП

Що відомо про ДТП за участю Трухіна

23 серпня 2021 року низка ЗМІ повідомили, що народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шість осіб, серед яких голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лішень.

Сам Трухін тиждень не коментував ДТП і лише 1 вересня зізнався, що був на місці аварії й отримав у ній "черепно-мозкову травму", але не повідомив, чи справді він був за кермом. Він також заявив, що жоден із водіїв не був п'яним.

6 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що будь-яка реакція фракції на аварію може розцінюватись як втручання або тиск на розслідування, тому колеги Трухіна чекають висновку експертиз – хто саме був за кермом.

1 лютого 2022 року "Українська правда" оприлюднила розслідування з відео ДТП, учасником якої був нардеп. Поліцейський, чия камера була ввімкнена, підтвердив, що депутат пропонував хабар, щоб залишити місце події. За словами правоохоронця, нардеп мав ознаки сп'яніння.

Після цього у "Слузі народу" пообіцяли виключити депутата з фракції. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що кадри з натільних камер поліцейських говорять більше, аніж може сказати Трухін у своє виправдання

Нагадаємо, Олександр Трухін – не єдиний "слуга народу", який потрапив у скандал із ДТП. Так, 22 грудня 2021 року стало відомо, що приблизно о 4-й ранку 18 грудня 2020 року патрульні зупинили авто в центрі Києва за порушення ПДР – перетин подвійної смуги.

На відео зупинений копами народний обранець від "Слуги народу" Микола Галушко кидається на поліцію, ображає співробітників і погрожує їм.

22 грудня 2021 року на водія народного депутата від "Слуги народу" Миколи Галушка наклали штраф та позбавили водійських прав на рік за відмову пройти освідування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme