США закликали Японію підтримати санкції проти Росії у разі вторгнення військ в Україну

США закликали Японію розглянути питання щодо запровадження санкцій проти Кремля у випадку вторгнення російських військ на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
США закликали Японію підтримати санкції…
Фото: Рixabay

У Токіо відклали свою відповідь, через острах наслідків для відносин Японії з Росією.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Kyodo.

Зазначається, що США хочуть згуртувати країни проти Росії на тлі російської загрози для України. Таким чином Вашингтон намагається сформувати потужний тиск на Москву.

"За даними японських і американських дипломатичних джерел, Вашингтон по дипломатичним каналам передав Японії, що не може терпіти переміщення російських військ", – йдеться у повідомленні.

Втім Японія вирішила не давати швидкої відповіді, через острах втратити дипломатичні відносини з Росією на тлі власних територіальних конфліктів.

Зауважимо, 23 січня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда й президент США Джо Байден днями провели переговори, на яких вирішили продовжити тісну співпрацю, спрямовану на запобігання вторгненню Росії в Україну.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. За даними ЗМІ, документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. 

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Також видання The New York Times повідомило, що санкції Сполучених Штатів Америки, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати економіку РФ. 

Читайте також: Санкції проти ближнього кола Путіна: Як Захід вирішує долю Росії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme