Японія пригрозила Росії жорсткою відповіддю на будь-яку агресію в бік України

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда й президент США Джо Байден днями провели переговори, на яких вирішили продовжити тісну співпрацю, спрямовану на запобігання вторгненню Росії в Україну

Журналіст стрічки новин
Японія пригрозила Росії жорсткою відпові…
Фото: kishida.gr.jp

Сторони підтвердили, що разом із союзниками й партнерами шукатимуть способи застосування "жорсткої відповіді на будь-яку агресію" Росії у бік української держави.

Як пише Depo.ua із посиланням на Reuters, переговори відбулися у форматі відеоконференції. Це була перша офіційна бесіда Байдена та Кісіди на найвищому рівні.

Обидва політики підтвердили намір двох країн працювати разом для створення миру без ядерної зброї. Обговорюючи посилення напруженості на українсько-російському кордоні, вони зобов'язалися тісно співпрацювати, аби стримати російську агресію проти нашої держави.

Згодом офіційний представник США у коментарі ЗМІ наголосив, що, на його думку, Вашингтон і Токіо "дуже близькі до викликів, які Росія ставить перед Україною". За його словами, японський лідер ясно дав зрозуміти, що його країна "повністю підтримуватиме" Штати в цьому питанні.

Водночас на Росії сприйняли це як "спроби погрожувати РФ" у контексті ситуації довкола України "якимись сильними діями", які будуть скоординовані зі США та іншими партнерами. Там заявили, що все це є "неприйнятним, безглуздим і контрпродуктивним для атмосфери російсько-японських відносин".

Нагадаємо, що Байден пригрозив у разі вторгнення в Україну "відрізати" Росію від долара. Він наголосив, що Росія понесе відповідальність, якщо вторгнеться в Україну, але це залежатиме від того, чи це локальна операція, чи щось інше.

Зазначимо, що 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною.  Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme