Суд над Саакашвілі може відбутися у в'язниці

Суд над третім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі може відбутися у в'язниці, оскільки Мін'юст рекомендував не вивозити політика з огляду на заходи безпеки

Журналіст стрічки новин
Суд над Саакашвілі може відбутися у в'яз…
Фото: ЕРА

Як відомо, 10 листопада має розпочатися судовий процес над Саакашвілі у справі про погром у телекомпанії "Імеді".

Про це міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив в ефірі телеканалу "Руставі 2", повідомляє Depo.ua з посиланням на Грузия Online.

"Ми рекомендуємо провести судовий процес у Руставській установі №12. Такою є наша рекомендація і, природно, ми скористаємося всіма правовими засобами для досягнення цього. Судовий процес може бути проведений і в іншому місці, але ми суворо рекомендуємо не виводити ув'язненого з пенітенціарної установи №12. Саме в інтересах його безпеки, ми зобов'язані захищати його і забезпечувати правопорядок. Якщо буде якась провокація, хто відповідатиме за це?" – пояснив Брегадзе.

Водночас представник Служби державної безпеки Грузії Бачо Мгеладзе на брифінгу заявив, що Саакашвілі з в'язниці планує організувати насильницьке повалення влади.

За його словами, з 6 листопада окремі політичні групи хочуть організувати постійні мітинги перед пенітенціарною установою №12 у Руставі, куди планують привезти прихильників з регіонів. Також акція протесту запланована у Тбілісі.

За даними Мгеладзе, організатори акцій планують заблокувати будівлі державних установ, зокрема парламенту, апарату уряду, адміністрації президента, Мін'юсту, МВС, а також перекрити під'їзні шляхи до в'язниці, де перебуває Саакашвілі. Він наголосив, що ці дії сплановані у межах планів з насильницького повалення влади, а стоїть за ними саме третій президент.

Мгеладзе наголосив, що Служба держбезпеки вживе заходів щодо запобігання та припинення злочину. Винні будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі.

Він не говорив про будь-які подробиці затримання третього президента країни. Лише наголосив, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". 

При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. Повідомлялося, що політик перетнув кордон нелегально.

Українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування через виїзд Саакашвілі з України до Тбілісі.

У Грузії заявили, буцімто Саакашвілі готував державний переворот і політика затримали у межах заздалегідь спланованої секретної операції.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що Саакашвілі прибув до Грузії виключно з метою внести дестабілізацію. Отже, вона не може помилувати третього президента, оскільки хоче бути "чесною перед людьми, які постраждали від його режиму".

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Саакашвілі.

Натомість прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Саакашвілі зможе повернутися в Україну лише після відбуття всього тюремного терміну на батьківщині, де він був засуджений до шести років ув'язнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme