"Цурається однопартійців": Як Зеленський "пройшовся" по Разумкову

За словами президента Володимира Зеленського, спікер Дмитро Разумков хоче бути не просто суб'єктом і вже сторониться своїх однопартійців

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.
"Цурається однопартійців": Як Зеленський…
Фото: Twitter президента

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, якого "Слуги народу" планують зняти з посади, будує своє особисте політичне життя і сторониться однопартійців. 

Про це на прес-конференції у Трускавці заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє Depo.ua.

За його словами, партія "Слуга народу" має до Разумкова мільйон питань. Ці питання стосуються Разумкова не як спікера парламенту, а як людини, яка делегована командою.

"Ми всі розуміємо, що сьогодні він не є членом цієї команди, він про це говорить достатньо відкрито. Незважаючи на відкриті розмови, є і закритий формат різних розмов з ним. Ми розуміємо, що він хоче бути не просто суб'єктом і сторониться вже своїх однопартійців. Він бачить своє особисте політичне життя. Це його вибір. Рабства немає, я завжди всім це повторюю", – сказав президент.

Зеленський зазначив, що усунення Разумкова з посади – це внутрішньопартійне питання. 

Він також заявив, що голова Верховної Ради гальмував ухвалення партійних законопроєктів, не підтримував деякі рішення РНБО, такі, санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Пригадав Зеленський Разумкову і підписні листи для збору підписів парламентаріїв для ініціювання імпічменту президента на вимогу однієї із фракцій. Однак зазначив, що не ображається на спікера.

"Я це знав із засобів масової інформації. Голова Верховної Ради це (підписні листи, – ред.) видавав, ще пів року тому. Набрали вони, правда, 60 людей. Є така процедура, окей. Я не буду, як президент, ображатися чи не ображатися, я не можу собі дозволити таких речей", – сказав він.

Найголовнішою проблемою Зеленський вважає те, що Разумков витягнув конфлікт із "Слугою народу" на офіційну платформу, а не обговорив з партією.

Він також зазначив, що Разумков перестав з ним спілкуватися особисто, а посилає меседжі через телевізор.

"Мені здається, що він мені щось говорить з екранів телебачення. Я не розумію, чому мені не можна подзвонити, щось сказати, бо в нас достатньо відкриті відносини. Були. Саме були. Я розумію, що це вже самостійні політичні кроки. І я в цьому випадку людина однозначна: хочеш - іди. Будь ласка, це вибір", – заявив президент.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков офіційно звернувся до народних депутатів від фракції "Слуга народу" із запрошенням на зустріч для обговорення своєї "незадовільної" роботи. Захід він запланував на понеділок, 4 жовтня.

Більшість парламентської фракції "Слуга народу" під час голосування на виїзній нараді у Трускавці підтримали відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Проти виступили лише кілька депутатів. Процедуру відкликання голови Верховної Ради з посади почнуть з понеділка, 4 жовтня.

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme