У ДБР закинули адвокатам Порошенка політичне шоу

У Державному бюро розслідувань закинули адвокатам лідера опозиції Петра Порошенка перетворення процесуальних дій на політичне шоу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У ДБР закинули адвокатам Порошенка політ…
Фото: Telegram Ольги Совгирі

За даними відомства, адвокатів Порошенка Іллю Новікова та Ігоря Голованя не впустили на територію Бюро, тому що вони прийшли без свого клієнта.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

"З приводу ситуації, що склалася сьогодні із пропуском адвокатів Порошенка П.О. на режимну частину будівлі Державного бюро розслідувань, повідомляємо, що адвокати справді мають право бути присутніми під час проведення допитів та інших процесуальних дій своїх клієнтів, але не можуть їх заміняти", – йдеться у дописі.

Зазначається, якби Порошенко прибув на допит спільно з адвокатами, їх би пропустили.

"Без підозрюваного слідчі не могли вчиняти жодних процесуальних дій, а тому присутність адвокатів у кабінетах слідчих не мала жодного сенсу. Тому не відбулось жодного порушення закону через недопуск адвокатів Петра Порошенка на режимну територію ДБР", – вказали у Бюро.

Зауважимо, дещо раніше ДБР також не прийняло нардепів із заявою про держзраду Зеленського. Там наголосили, що, відповідно до закону, невідкладний позачерговий прийом народних депутатів здійснюється у попередньо погоджений час і місці.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" подали повідомлення про злочин Володимира Зеленського та його оточення до Офісу генерального прокурора, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України. У "ЄС" наголошують, що дії Зеленського містять ознаки державної зради, фінансування тероризму та створення злочинної організації з використанням службового становища.

Як відомо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme