У Грузії опозиція оголосила масове голодування з вимогою звільнити Саакашвілі

Голова головної опозиційної партії Грузії "Єдиний національний рух" Ніка Мелія оголосив про початок масового голодування з вимогою звільнити президента 2003-2014 років Міхеіла Саакашвілі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Грузії опозиція оголосила масове голод…
Фото: Міхеіл Саакашвілі/Facebook

За його словами, чим більше людей братиме участь в акції протесту, тим краще для Саакашвілі, адже це збільшить шанси екс-президента вийти з в'язниці.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Sputnik Georgia.

"Опозиція розпочинає акцію масового голодування. Я разом із друзями, з дуже багатьма людьми, - я впевнений, що нас буде більше, ніж хтось може очікувати, – починаємо новий етап і розпочинаємо масову протестну акцію голодування для звільнення Саакашвілі з полону", – наголосив Мелія

Опозиціонери, за словами лідера партії, голодуватимуть біля офісу "Єдиного національного руху" на Кахетинському шосе, на околиці Тбілісі.

Зазначається, що до початку мітингу низка ЗМІ повідомляла, що розпочати масове голодування зажадав від партії сам Саакашвілі, погрожуючи зупинити фінансові потоки.

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі.

Він не говорив про будь-які подробиці затримання третього президента країни. Лише наголосив, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". 

При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. Повідомлялося, що політик перетнув кордон нелегально.

Українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування через виїзд Саакашвілі з України до Тбілісі.

У Грузії заявили, буцімто Саакашвілі готував державний переворот і політика затримали у межах заздалегідь спланованої секретної операції.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що Саакашвілі прибув до Грузії виключно з метою внести дестабілізацію. Отже, вона не може помилувати третього президента, оскільки хоче бути "чесною перед людьми, які постраждали від його режиму".

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Саакашвілі.

Натомість прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Саакашвілі зможе повернутися в Україну лише після відбуття всього тюремного терміну на батьківщині, де він був засуджений до шести років ув'язнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme