У мережі опублікували супутникові знімки російських військ біля України (ФОТО, ВІДЕО)

Супутники компанії Maxar Technologies оприлюднили нові кадри з російськими військовими та технікою біля кордонів України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У мережі опублікували супутникові знімки…
Фото: Міністерство оборони Росії

Росія продовжує нарощувати кількість своїх військ та техніки неподалік від кордону України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що Росія збирає близько 100 000 військових біля кордонів України. Як вказали у виданні, нарощування є підготовкою до війни, щоб запобігти приєднанню України до НАТО.

Водночас журналіст Newsmax Алекс Сальві повідомив, що Росія розташувала свої сили:

  • у Климово, на відстані 13 км від України;

  • у Клинці – 30 км від України;

  • у Єльні – 135 км від України;

  • у Погонове – 165 км від України.

На кадрах можна побачити вантажівки, танки, БПМ, а також склади, що завантажені різною технікою.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що до Білорусі прибули перші підрозділи російських військовослужбовців з військовою технікою. Йдеться про підрозділи Східного військового округу зі штатною технікою, які візьмуть участь у військових навчаннях на території Білорусі.

Нагадаємо, 22 грудня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, що буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тисяч військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Також ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

11 січня 2022 року офіційні представники адміністрації президента США припустили, що президент Росії Володимир Путін відклав можливе вторгнення до України ближче до весни.

14 січня 2022 року США заявили, що мають у своєму розпорядженні розвіддані про те, що Росія на Донбасі підготувала проведення операції під чужим прапором, щоб виправдати вторгнення в країну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme