У МЗС спростували заяви про скасування зустрічі Зеленського з Бербок

МЗС України спростувало інформацію про скасування зустрічі президента Володимира Зеленського з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок через розбіжності щодо надання зброї

Журналіст стрічки новин
У МЗС спростували заяви про скасування з…
Фото: Прес-служба МЗС

У МЗС наголосили, що ситуація з небажанням Німеччини надати зброю Україні жодним чином не стосується скасування зустрічі.

Про це повідомив в коментарі "РБК-Україна" спікер МЗС України Олег Ніколенко, передає Depo.ua.

"Жодні чутки, анонімні джерела та конспірологічні теорії не зможуть вбити клин в міцні відносини України та Німеччини. Твердження про те, що зустріч Президента України та глави МЗС Німеччини не відбулася, аби надіслати певний політичний сигнал, не відповідають дійсності", – заявив речник.

За його словами, зараз Київ перетворився на світовий дипломатичний центр.

"Президент Володимир Зеленський має надзвичайно насичений графік, який окрім міжнародної частини також включає координацію багатьох важливих процесів внутрішнього життя України", – додав Ніколенко.

Нагадаємо, Бербок, яка наразі перебуває з візитом в Україні, розповіла, що її зустріч із президентом Володимиром Зеленським не відбудеться нібито через зміну планів поїздки. Водночас німецька міністерка зустрілася з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та главою МЗС України Дмитром Кулебою. 

Згодом у CNN заявили, нібито це сталось не через напружений графік, а через те, що ФРН не надає військової допомоги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme