У МЗС заявили, що Україна ніколи не планувала жодних наступальних операцій на сході

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що українська влада ніколи не планувала і не планує жодних наступальних дій на Сході країни

Журналіст стрічки новин
У МЗС заявили, що Україна ніколи не план…
Фото: Дмитро Кулеба / Facebook

За його словами, Київ разом із партнерами по "нормандському формату", послідовно шукає шляхи політичного та дипломатичного врегулювання кризи.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на допис міністра у Twitter.

Відповідну думку він висловив у коментарі для французького видання Le Figaro.

"Україна ніколи не планувала і не планує жодних наступальних військових операцій на Донбасі. Навпаки, разом із Францією і Німеччиною, як посередниками, ми протягом усього 2021 року шукали політичне та дипломатичне рішення на основі Мінських угод", – написав Кулеба.

Нагадаємо, дещо раніше Кулеба заявив, що президент РФ Володимир Путін зупиниться лише там, де побачить силу. Він додав, що модель поведінки російського лідера за роки агресії стала очевидною.

Довідка: 8 січня державний секретар США Ентоні Блінкен одразу після закритого засідання країн-учасниць НАТО відкрито звинуватив Росію в ескалації напруги уздовж українського кордону і цілеспрямованому пошуку причин для нападу. Він порівняв Росію з лисицею, яка збирається напасти на курник, виправдовуючи це тим, що кури загрожують її безпеці.

11 січня США заявили, що кожна країна має право на вільний вибір зовнішньополітичного курсу, у тому числі на інтеграцію у військові та економічні міжнародні об'єднання, цілі яких не суперечать Статуту ООН.

12 січня 2022 року відбулось засідання Ради НАТО – Росія.  Країни-члени НАТО відмовилися виконувати ультимативну вимогу Росії про неприпустимість вступу нових членів до лав Альянсу.

Читайте також: Україна і "НАТО-плюс": Що передбачає ідея США і наскільки вона реальна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme