У НАТО готові до перемовин з Росією через ситуацію на кордоні України

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг повідомив про готовність проведення перемовин з Росією щодо ситуації на кордоні України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У НАТО готові до перемовин з Росією чере…
Фото: ЕРА

За його словами, в Альянсі готові до діалогу на чутливі питання, зокрема, щодо переміщення російських військ біля кордонів України останнім часом.

Про це Столтенберг заявив під час прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, пише Depo.ua.

"Ми готові до діалогу, включаючи в рамках Ради Росія – НАТО, обговорювати чутливі питання, в тому числі ситуацію навколо України", – наголосив генеральний секретар Альянсу.

Столтенберг додав, що перемовини є найкращим способом врегулювання проблемних та гострих питань. Окрім цього, він шкодує про закриття Росією офісів Альянсу у Москві та припиненням роботи російської місії в штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Нагадаємо, раніше дослідник Conflict Intelligence Team (CIT) Кирило Михайлов повідомив, що військ РФ біля кордонів України до січня може стати більше, ніж навесні. За його словами, на кордоні з Україною триває концентрація російських збройних сил, і вона вже співвідносна з тією, що була у квітні цього року. 

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme